×
By using this site you agree to the use of cookies for analytics. Read more ›
Accept

Seniorien keikka-auttajaksi

Keikkailu on helpoin tapa aloittaa vapaaehtoistoiminta. Keikkalaisuus on kertaluonteista avunantoa. Keikkalaisena tarjoat konkreettista apua ikäihmiselle arjen pulmatilanteissa. Tavoitteena on myös yksinäisyyden ehkäiseminen ja lievittäminen.

Keikka-auttajana voit esimerkiksi lähteä saattajaksi lääkärikäynnille tai auttaa verhojen ripustamisessa. Apua kaivataan usein myös tietotekniikkaan liittyvissä kysymyksissä. Asiat, jotka ovat sinulle pieniä, saattavat olla seniorille ylitsepääsemättömiä haasteita.

Tarkoituksena ei ole, että sinä teet autettavasi puolesta kaiken yksin, vaan että teette asioita yhdessä. Useimmiten vapaaehtoinen voi määritellä auttamisajankohdan itse, sillä kaikki avunpyynnöt eivät ole sidottuja tiettyyn päivään tai kellonaikaan.

Vapaaehtoiset keikka-auttajat eivät tee yritysmuotoisen tai julkisen sektorin kotihoidon piiriin kuuluvia tehtäviä, kuten siivousta tai ruuanlaittoa. Tavoitteena on löytää yhdessä olemisen ja tekemisen ilo.

Kaikki vapaaehtoiset haastatellaan ja he saavat toimintaan perehdyttävän koulutuksen sekä monipuolista tukea, mm. jatkokoulutuksia, työnohjausta ja virkistysmahdollisuuksia. Keikka-auttajiksi hakevilla täytyy olla mahdollisuus tehdä auttamiskeikkoja päiväaikaan, jolloin seniorit pääasiassa toivovat apua.

Lisätietoja:

Katri Halttunen
Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori, keikka-apu
045 858 4367

Hae vapaaehtoiseksi

Hae vapaaehtoiseksi

Jätä yhteystietosi, niin saat linkin hakemukseen sähköpostitse.