×
By using this site you agree to the use of cookies for analytics. Read more ›
Accept

Päivystäjäksi Aamukorvaan

Aamukorva on yli 60-vuotiaille tarkoitettu auttava puhelin, jonka tarkoituksena on lievittää yksinäisyyden tunnetta. Aamukorva-päivystäjän kanssa soittaja voi keskustella luottamuksellisesti mistä tahansa aiheesta. Aamukorva päivystää vuoden jokaisena päivänä kello 5–9, puheluihin vastaavat HelsinkiMission kouluttamat vapaaehtoiset päivystäjät.

Aamukorva-puhelinpäivystäjänä olet siis hereillä, kun muut vielä nukkuvat. Annat apuasi puhelimitse senioreille, joita yksinäisyys tai muut ongelmat aamun ensimmäisinä tunteina usein valvottavat. Olet luotettava ja kärsivällinen kuuntelija, suhtaudut ymmärtäväisesti soittajan mieltä painaviin ongelmiin.

Soittajien huolet voivat liittyä yksinäisyyden lisäksi mielenterveyteen tai sairastumiseen, läheisen ihmisen menetykseen, elämänmuutosten tuomiin ongelmiin, turvattomuuteen tai perheväkivaltaan, hengellisiin kysymyksiin, ihmissuhteisiin, itsemurha-ajatuksiin tai arkisiin asioihin. Aikaiset aamut ovat juuri niitä hiljaisia hetkiä, jolloin yksinäiset seniorit ovat kaikkein yksinäisimpiä.

Aamukorva-päivystäjänä olet ensisijaisesti kuuntelija. Neuvoja ja ohjeita sinun ei tarvitse antaa. Kaikki aamukorvalaiset koulutetaan tehtävään ennen toiminnan aloittamista. Koulutusjaksoa seuraa harjoittelujakso kokeneemman päivystäjän kanssa. Lisäksi tarjoamme monipuolista tukea, mm. jatkokoulutuksia, säännöllistä työnohjausta, jolla varmistetaan Aamukorva-päivystäjien oma jaksaminen sekä virkistysmahdollisuuksia.

Voit päivystää silloin kun sinulle sopii, mutta yleensä päivystysvuoro on kerran kuukaudessa. Päivystys tapahtuu Helsingin keskustassa.

Lisätietoja:

Jaana Leinonen
Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori, Aamukorva
050 323 7651

 

Hae vapaaehtoiseksi

Hae vapaaehtoiseksi

Jätä yhteystietosi, niin saat linkin hakemukseen sähköpostitse.