×
By using this site you agree to the use of cookies for analytics. Read more ›
Accept

Seniorien ryhmänohjaajaksi

Ryhmätoiminnassa kyse on vuorovaikutuksesta ja yhdessä tekemisestä. HelsinkiMission vapaaehtoiset ohjaavat monenlaisia senioriryhmiä. Niissä lauletaan, kuntoillaan, keskustellaan, muistellaan tai leivotaan. Ryhmien teemat vaihtelevat paitsi autettavien myös ryhmänohjaajan omien kiinnostusten ja harrastusten mukaan.

HelsinkiMissio tukee ohjaajia myös koulutusjakson jälkeen. Säännölliset tapaamiset toisten vapaaehtoisten kanssa ovat olennainen osa ryhmänohjaustoimintaa.

Ryhmänohjaajaksi hakeutuvalla vapaaehtoisella ei tarvitse olla kokemusta ryhmän ohjaamisesta tai vanhustyöstä. Ryhmän ohjaamisessa tarvittavia ominaisuuksia ovat mm. innostavuus, luotettavuus, taito toimia erilaisten ihmisten kanssa ja kuunnella heitä. Omia harrastuksia voi hyvin hyödyntää ryhmissä: esimerkiksi sauvakävelyn harrastaja voi perustaa sauvakävelyryhmän.

Vapaaehtoiset ohjaavat ryhmiä usein pareittain. Se on yleensä mielekkäämpää sekä ohjaajille että ryhmälle. Pakollista se ei kuitenkaan ole. Voit myös miettiä, haluaisitko mukaan jo olemassa olevaan ryhmään vai perustaisitko uuden ryhmän. Pyrimme auttamaan sinua uuden ryhmän luomisessa mahdollisuuksien mukaan. Tärkeintä on, että ryhmässä viihtyvät niin ryhmäläiset kuin ohjaajatkin. Rento, iloinen ja kannustava ilmapiiri on kaiken lähtökohta.

Tällä hetkellä ryhmiä toimii HelsinkiMission omissa tiloissa Albertinkadulla, Palvelutalo Ceciliassa Vuosaaressa, Kinaporinkadun tiloissa Sörnäisissä sekä muiden toimijoiden tiloissa esimerkiksi Tehtaankadulla Mikael Agricolan kirkolla.

Lisätietoja:

Henna-Liisa Palojärvi
Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori, tukihenkilötoiminta, ryhmät
045 872 3516

Palvelutalo Cecilian ryhmät

Katri Halttunen
Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori, keikka-apu
045 858 4367

Albertin olohuoneen ryhmät

Marja Lind
Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori, Albertin olohuone -hanke
044 714 3779

Hae vapaaehtoiseksi

Hae vapaaehtoiseksi

Jätä yhteystietosi, niin saat linkin hakemukseen sähköpostitse.