×
By using this site you agree to the use of cookies for analytics. Read more ›
Accept

Lapsiperheen tueksi

Monilla pienten lasten vanhemmilla ei ole ketään, keneltä voisi pyytää apua. Yksin ja väsyneenä voi olla vaikea selviytyä arjen haasteista. Vapaaehtoisena äiti - ja isämentorina annat perheelle vertaistukea ja arjen apua. Ajoissa annettu apu voi estää ongelmien kärjistymistä.

Mentorina tarjoat tukea lapsiperheen arkeen. Toimit koko perheen, mutta erityisesti perheen vanhempien tukena. Olet yli 25-vuotias, luotettava, tasapanoinen ja myötätuntoinen aikuinen. Voit toimia keskustelu- tai ulkoiluseurana, auttaa arkiaskareiden sujumisessa sekä vanhemmuuden ja kasvatuskysymysten pohdinnoissa. Toimit tavallisen ihmisen taidoin, mutta saat tehtävään koulutuksen.

Mentorina sitoudut yhteisellä sopimuksella mentorisuhteeseen vuodeksi. Mentorina tapaat perhettä keskimäärin kaksi kertaa kuukaudessa, pari-kolme tuntia kerrallaan. Mentorisuhteelle asetetaan perheen äidin tai isän kanssa jokin yhteinen tavoite, jonka pohjalta yhteiset tapaamiset ja tekeminen lähtevät liikkeelle. Mentoritoiminta on luottamuksellista, ja mentoria velvoittaa salassapitovelvollisuus. Mentorina voit toimia Helsingissä tai Espoossa.

HelsinkiMissio haastattelee ja kouluttaa mentorit sekä tarjoaa monipuolista tukea, mm. jatkokoulutuksia, työnohjausta ja virkistysmahdollisuuksia.

Toimiessasi vapaaehtoisena lasten ja nuorten parissa sinulta pyydetään lupa rikostaustaotteen selvittämiseen ennen vapaaehtoistoiminnan aloittamista.

  Toimintaohje vapaaehtoisen rikostausta selvittämiseksi

Lisätietoa:

Vapaaehtoistoiminnan koordinaattorit

Pauliina Paltamo
Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori, lapsiperhetyö
044 054 6230
Maarita Kettunen
Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori, lapsiperhetyö Espoo
045 341 0609

Hae vapaaehtoiseksi

Hae vapaaehtoiseksi

Jätä yhteystietosi, niin saat linkin hakemukseen sähköpostitse.