×
By using this site you agree to the use of cookies for analytics. Read more ›
Accept

Puhuminen auttaa

Ikääntyminen tuo usein suuria muutoksia elämään. Ne voivat liittyä eläkkeelle jäämiseen, puolison kuolemaan, yksinäisyyteen, omaan tai läheisen sairastumiseen, ihmissuhteisiin tai yllättävään kriisitilanteeseen. Kun monet huolet painavat mieltä, seurauksena voi olla uupumusta, mielialan laskua, jopa pelkoa selviytymisestä. Mielenvireyden ja henkisen toimintakyvyn ylläpitämisessä vuorovaikutuksella on suuri merkitys.

HelsinkiMission Senioripysäkki tarjoaa terapeuttisia keskusteluryhmiä yli 60-vuotiaille. Palvelut ovat maksuttomia ja ehdottoman luottamuksellisia. 

Senioripysäkillä voit keskustella luottamuksellisesti ikääntymiseen liittyvistä asioista. Ryhmässä on mahdollista jakaa omia kokemuksia, ajatuksia ja tunteita sekä löytää niille uusia merkityksiä ja näkökulmia. Senioripysäkki-ryhmässä tutustumme itseemme vuorovaikutuksen avulla.

Tavoitteena on yksinäisyyden, masennuksen ja ahdistuksen lieveneminen vuorovaikutuksessa muiden ryhmäläisten kanssa. Ryhmäprosessi jatkuu vielä ryhmän päättymisen jälkeenkin ja ryhmän kannatteleva vaikutus kestää pitkään.

Senioripysäkki® on HelsinkiMission kehittämä, Euroopassakin ainutlaatuinen senioreille suunnattu ryhmäterapiasovellus. Valtakunnallisesti Senioripysäkki-ryhmissä käytetään tästä kehitettyä ryhmäsovellusta, joka toimii jo lähes 30 paikkakunnalla.

HelsinkiMissio on kehittänyt ikääntyneille keskusteluryhmämallia vuodesta 2001 alkaen. Toiminta alkoi Helsingin Sörnäisissä, josta se on levinnyt eri puolille Suomea.

Senioripysäkki-ryhmiä ohjaavat HelsinkiMission ammattilaiset ja valtakunnallisesti sosiaali- ja terveydenhuoltoalan ammattilaiset, jotka ovat suorittaneet Senioripysäkki-ryhmäohjaajakoulutuksen.

Senioripysäkin toiminta

HelsinkiMission Senioripysäkin terapeuttiset keskusteluryhmät kokoontuvat 1,5 tunnin ajan kerran viikossa. HelsinkiMission senioripysäkullä on sekä lyhyempiä että pidempiä ryhmiä.

Senioripysäkki-ryhmään tullaan haastattelun kautta. Ohjaajan kanssa kartoitetaan hakijan elämäntilannetta ja mietitään yhdessä voisiko ryhmästä olla hyötyä.

HelsinkiMission Senioripysäkki-ryhmät kokoontuvat HelsinkiMission tiloissa osoitteessa Albertinkatu 33, 00180 Helsinki. Voit varata ajan haastatteluun soittamalla puh. 045 341 0506 (parhaiten  ma ja ke-pe klo 8.30-9.30) tai jätä viesti puhelinvastaajaan, niin soitamme sinulle. Voit varata haastatteluajan myös sähköpostitse lähettämällä yhteydenottopyynnön: senioripysakki(at)helsinkimissio.fi

Senioripysäkki-ryhmien ohjaajat HelsinkiMissiossa:

Satu Pajanne-Alanko
ryhmänohjaaja, psykoterapeutti, ryhmäanalyytikko
satu.pajanne-alanko(at)helsinkimissio.fi

Sari Eskelin
ryhmänohjaaja,kouluttaja, psykoterapeutti, ryhmäanalyytikko,
sari.eskelin(at)helsinkimissio.fi

Marjut Jaakkosela
kouluttaja, psykoterapeutti, ryhmäanalyytikko
marjut.jaakkosela(at)helsinkimissio.fi

 

”Tämä on ensimmäinen kerta elämässäni, kun olen voinut puhua vaikeasta elämästäni jollekin. Tuntuu siltä, että minut hyväksytään tässä ryhmässä sellaisena kuin olen.”
Mirjami, 68, Senioripysäkki-ryhmäläinen

 

 

Varaa aika haastatteluun

soittamalla numeroon
045 341 0506
tai sähköpostitse
senioripysakki@helsinkimissio.fi

Hae apua ajoissa