×
By using this site you agree to the use of cookies for analytics. Read more ›
Accept

Musiikkikoulu erityisryhmille

Musiikkikoulu erilaisille oppijoille

 

Resonaarin periaatteena on, että jokaiselle täytyy antaa mahdollisuus oppimiseen.

”Uskomme erilaisten oppijoiden kykyyn oppia, ja opetamme jokaista oppilasta yksilöllisesti. Opettajan tehtävänä on löytää kullekin oppilaalle paras oppimismenetelmä”, sanoo Resonaarin johtaja Markku Kaikkkonen.

Tulokset ovat erityismusiikinopetuksen saralla huikeita. Resonaarissa hankittu soittotaito on muuttanut jo satojen kehitysvammaisten ja muiden erilaisten oppilaiden elämän paremmaksi.

Resonaarin ansiosta erilaiset oppijat ovat ottaneet ison harppauksen marginaalista kohti tasa-arvoista asemaa yhteiskunnassa.

Oppilaistamme suurin osa on kehitysvammaisia. Muita erityisryhmiä edustavat mm. liikunta- ja näkövammaiset, oppimishäiriöistä kärsivät sekä mielenterveyskuntoutujat. Uusi kasvava kohderyhmä on seniorit.

Resonaarin oppilasmäärä on kasvanut vuosi vuodelta, ja tällä hetkellä oppilaita on 300. Resonaarissa työskentelee neljä päätoimista sekä 12 sivutoimista työntekijää. Resonaari on toiminut vuodesta 1995 lähtien.

Markku Kaikkonen
Resonaarin johtaja
+358 400 766 712
Kaarlo Uusitalo
Resonaarin johtaja
+358 40 501 1371

 

MUSIIKKIKOULU INFO

Ajankohtaista nyt: Kevätlukukausi 2017 alkaa ma 9.1.2017

Kenelle? Resonaarin musiikkikoulussa soittoa ja laulua opiskelevat erilaiset oppijat, esimerkiksi kehitysvammaiset ja seniorit. Tervetuloa mukaan!

Lukukausimaksu?  Lukukausimaksu on 320€. Katso hinnasto.

Ilmoittautuminen? Musiikkikouluun on jatkuva haku, pääsykokeita ei ole. Musiikkikouluumme on jonkin verran jonoa, mutta tarjoamme uusille oppilaille opetuspaikkoja heti kun niitä vapautuu. Täytä hakulomake.

Haluaisitko tietää lisää? Katso musiikkikoulun kuvaus alta, lisätietoja ja hakulomake löytyvät täältä. Voit myös ottaa yhteyttä Katiin: kati.nasala(at)resonaari.fi tai puh. 045-3410597

Haluatko oppilaaksi?

 

Haluaisitko oppia soittamaan jotain soitinta? Toivoisitko soittamisesta harrastusta tai ammattia?

Resonaarin musiikkikoulussa opetetaan soittamista ja laulamista erilaisille oppijoille. Heistä useimmat ovat kehitysvammaisia. Muita erityisryhmiä ovat liikunta- ja näkövammaiset, oppimishäiriöistä kärsivät ja mielenterveyskuntoutujat. Uusimpana ryhmänä ovat mukaan tulleet seniorit, joilla ei ole aiempaa kokemusta soittamisesta tai musiikin harrastamisesta.

Oppilaamme soittavat muun muassa kitaraa, bassoa, kosketinsoittimia ja rumpusettiä tai käyvät laulutunneilla.

Resonaarin musiikkikoulun opetus mahdollistaa musiikin harrastamisen, mutta antaa oppilaille valmiuksia myös musiikkialan ammattiin hakeutumiseen.

Yksilöllistä ja tavoitteellista opetusta

Koulun toiminta perustuu musiikin perusopetuksen mukaiseen opetussuunnitelmaan. Jokaiselle oppilaalle laaditaan myös henkilökohtainen opintosuunnitelma. Opetus on systemaattista, tasolta tasolle etenevää, musiikkikasvatukselliset tavoitteet sisältävää toimintaa. 

Opetuksessa otetaan huomioon jokaisen oppilaan yksilölliset valmiudet sekä mahdolliset kuntoutukselliset tarpeet. Toiminnalla on myös selkeästi syrjäytymistä ehkäisevä vaikutus.
 

 Lisätietoa ja hakulomake

Kati Näsälä
Oppilashallinto ja laskutus, soittokaveritoiminta, tuntiopettaja
+358 45 341 0597

Musiikkikoulun tiedotteet

Syyslukukauden Club Resonaarit 01.11.2015
Musiikkikoulun syystiedote 2015 01.11.2015
"Aivan upea paikka!" 09.10.2015
Resonaari soi -konsertit 4.5. ja 5.5. Savoy-teatterissa 14.04.2015
Näytä lisää ›

Oppilaan opas

Oppilaan oppaaseen on koottu tärkeää tietoa Resonaarin musiikkikoulun oppilaille sekä heidän vanhemmilleen ja huoltajilleen.