×
By using this site you agree to the use of cookies for analytics. Read more ›
Accept

Helsinkimissio

Missio, visio ja arvot

HelsinkiMissio on sosiaalialan järjestö, joka toimii seniorien, nuorten, lapsiperheiden ja erityisryhmien parissa. Järjestön missiona on haastaa kaikki suomalaiset toimimaan unohdettujen puolesta – yksinäisyyttä vastaan. Järjestö toimii noin 90 työntekijän ja satojen vapaaehtoisten voimin. Sen toimintaa rahoittavat yksityislahjoittajat, yritykset, säätiöt, Helsingin kaupunki sekä RAY.

MISSIO

Etsiä, löytää ja auttaa yksinäisiä kaupunkilaisia.

Haastaa kaikki toimimaan unohdettujen puolesta – yksinäisyyttä vastaan.


 

VISIO ELI TULEVAISUUDENKUVA 2016

Kansalaistoiminnasta on tullut keskeinen väline Helsingissä yksinäisyyden torjumisessa. HelsinkiMissio tunnetaan sosiaalisen pääoman asiantuntijana.

Olemme ketterä, valtakunnallisesti vaikuttava innovatiivinen sosiaalialan asiantuntijaorganisaatio, joka moninkertaistaa vaikuttamisensa satojen tehtävänsä osaavien vapaaehtoisten avulla.

Yhteiskunnan resurssit eivät yksin riitä unohdettujen auttamiseen. Siksi rakennamme hyväntekemisen kansanliikettä ja etsimme yhteyksiä yhteiskuntavastuunsa tunteviin yrityksiin. Yksinäisyyttä ei voi poistaa rahalla, sosiaalitoimen eri luukuilla eikä lääkkeillä. 

Yksinäisyyden voi poistaa vain toinen ihminen. Siksi sadat vapaaehtoisemme ovat liikkeellä. Mutta vahva ammattiosaaminen on myös välttämätöntä. 

Koulutetut työntekijämme auttavat kriisiensä keskellä olevia nuoria. Tai väkivaltarikollisia. Tai antavat ammatillista keskusteluapua masentuneille vanhuksille ryhmissä. Tai opettavat kehitysvammaisia soittamaan bändeissä.

ARVOT

Rakennamme ja arvioimme työtämme näiden kolmen arvon pohjalta: läsnäolo, suopeus ja uskallus.