×
By using this site you agree to the use of cookies for analytics. Read more ›
Accept

Salmen tarina

”Kun ei ole ketään auttajaa”

– HelsinkiMissio on minulle kuin omainen. Näin kuvaa senioreille tarkoitettua keikka-apua saanut yksin asuva leskirouva Salme Olmala.

Kaikki alkoi neljästä ruuvista. Ne piti muuton jälkeen ruuvata uuden kodin seinään, jotta kirjahylly pysyy paikallaan hiukan kiikkerällä lattialla. Salme Olmala, 82, muistutti vuokratalon huoltomiestä asian hoitamisesta muutaman päivän välein.

Lopulta alkoi kiukuttaa. Tavaroita piti päiväksi siirtää vuoteelle, jotta 29 neliön asunnossa mahtui liikkumaan. Ja illalla sama show uudestaan, tavarapino yöksi lattialle. Vasta viiden viikon kuluttua ruuvit löysivät paikoilleen.

– Silloin päätin, että kun näin pitkään kestää, en enää pyydä omasta talosta apua.

Kodin sisustaminen jatkui. Seuraavassa vaiheessa Olmalalla oli uusi apu puikoissa.

– Hän oli Hasse, nuori mies, joka on tässä lähellä päivätyössä. Hän tuli sähköporan kanssa laittamaan taulut ja ryijyt seinille ja kuultokudokset ikkunaan. Siinä meni kaksi iltaa, sitten juotiin kahvit ja seurusteltiin tovi. Minulle jäi tunne, että hän jutteli mielellään kanssani.

Hassen ja Salme Olmalan tiet kohtasivat HelsinkiMission välityksellä.

– Nuori feissari kertoi Narinkkatorilla järjestöstä, jolloin kuulin mitä kaikkea siellä tehdään. Jonkin ajan kuluttua tarvitsin keikka-apua. Kun ei ollut ketään muutakaan, oli helppo soittaa HelsinkiMissioon ja asiat tulivat sutjakasti hoidettua.

Seuraavaksi hän joutui pyytämään HelsinkiMissiosta tukea kauppa- ja apteekkireissuille.

– Olin varvasleikkauksessa, minä jälkeen jopa roskapussin vienti oli hankalaa, koska kuljin viikkoja kainalosauvoilla. Kaikki kantaminen Kampin keskuksesta kotiin olisi ollut mahdotonta ilman toisen ihmisen apukäsiä.

Myös tietokoneasioissa Olmala on kääntynyt keikka-avun puoleen.

Olmala toteaa, että iäkkäältä yksin jääneeltä puuttuvat suvun rippi-, ylioppilas- ja muut perhejuhlat. Niitä hän kaipaa

– Olen ajatellut seuraavaksi etsiä kaveria kulttuuririentoihin. Toivon, että sellainen löytyy taas HelsinkiMission avulla.

Tee kertalahjoitus ja auta meitä auttamaan.

Lue myös muut koskettavat tarinat:

Kimin tarina

Marin tarina

Paulan tarina

Pirkon tarina