×
Aggredi – By using this site you agree to the use of cookies for analytics.
Accept

Aggredi®

Aggredi
Minkä kadulla voittaa, sen käräjillä häviää

Mikäli olet miettinyt, että voisit tehdä elämässäsi muutakin, kuin ravata vankilassa väkivaltarikoksien vuoksi, ota yhteyttä Aggrediin.

  KATSO VIDEO

Tutkimus Aggredista

Aggredi-menetelmä on todettu tutkitusti tehokkaaksi: Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen tutkimuksen...

Aggredi-työmenetelmä kirjana

HelsinkiMissiossa kehitettiin Aggredi-työmenetelmää seitsemän vuoden ajan ja vuonna 2012 hankkeen ydin...

Toiminta Suomessa ja ulkomailla

Aggredi on HelsinkiMission katuväkivallan tekijöihin keskittyvä työmuoto, joka on toiminut...

Mikä on Aggredi?

Aggredi on vuodesta 2006 toiminut katuväkivallan tekijöihin keskittyvä HelsinkiMission työmuoto, jota Raha-automaattiyhdistys tukee.

Aggredi ylläpitää ja kehittää järjestelmää, jolla saadaan vaikeasti tavoitettavat ja heikosti motivoituvat asiakkaat hoidollisen työn piiriin. Toisena tehtävänä on kodin ulkopuoliseen väkivaltaan syyllistyneiden asiakkaiden kanssa tehtävien hoidollisten työmenetelmien kehittäminen.

Yksilötasolla tavoitteena on asiakkaiden väkivaltarikosten väheneminen tai loppuminen.

Aggredin kohderyhmä on kodin ulkopuolisiin väkivaltarikoksiin syyllistyneet tai väkivaltarikoksia suunnittelevat 18-39 vuotiaat sekä nuoret aikuiset, joilla on pelko tai vahva kokemus väkivaltarikoskierteeseen ajautumisesta.

Asiakkuutta määrittelevät rikoskriteerit ovat pahoinpitelyt, henkirikokset, ryöstöt sekä näiden yritykset. Lisäksi Aggredissa kehitetään toimintamallia sekä hoidollisia sisältöjä koulu-ja/tai joukkosurmaa suunnittelevien henkilöiden tavoittamiseksi ja auttamiseksi.

Aggredi tarjoaa asiakkaille mahdollisuuden käsitellä väkivallasta syntyneitä ongelmia puolueettomalla maaperällä. Aggrediin osallistuminen on vapaaehtoista ja maksutonta. Asiakkuus ei edellytä päihteettömyyttä eikä rikoksettomuutta, vaan ainoastaan halun tehdä asiat toisin.

Aggredi ei työskentele perhe-, pari- ja lähisuhdeväkivaltaan tai seksuaalirikoksiin syyllistyneiden henkilöiden kanssa.

 

aggredissa etsitään tapoja Elämäntavan muutokseen

Aggredin asiakkaille ei tarvitse muistuttaa, että väkivalta on väärin, sen he ovat jo uransa aikana kuulleet riittävän userin. Sitä vastoin Aggredissa heillä on usein ensimmäinen tilaisuus kertoa oma tarinansa ilman seurausten pelkoa. Asiakkaan elämäntapojen tuomitseminen veisi onnistumisen edellytykset.

Yksi tärkeä edellytys on myös työntekijöiden katuväkivallan tuntemus. Asiakkailla on mahdollisuus kokea, että työntekijät ymmärtävät heidän elämäänsä ja katujen todellisuutta. Katujen elämä ja katuväkivalta on leimannut heidänkin elämäänsä – toki työroolin kautta.

Kaiken kulmakivenä on asiakkaan tuomitsemattomuus, hyväksyminen ja työskentelyn aikana syntyvä molemminpuolinen kunnioitus

Petri Salakka
Aggredin vastaava työntekijä
041 448 9849

Ajankohtaista

Aggredin testitiedote 4 16.10.2016
Aggredin testitiedote 3 16.10.2016
Aggredin testitiedote 2 16.10.2016
Aggredin testitiedote 1 16.10.2016
Näytä lisää ›

Aggredin testi-teaseri

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Sed posuere interdum sem. Quisque ligula eros ullamcorper quis, lacinia quis facilisis sed sapien.

Mauris varius diam vitae arcu.

Kaipaatko sinä tai läheisesi Aggredin apua?